درجه یا مانومتر کپسول آتش نشانی
اکثر کپسول ها برای نشان دادن فشار گاز درون سیلندر از وسیله ای به نام درجه کپسول آتش نشانی استفاده می شود. مانومتر کپسول آتش نشانی وظیفه کارامد بودن کپسول در هنگام استفاده را دارد.
فشارسنج یا گیج کپسول آتش نشانی چگونه کار می کند ؟
فشارسنج های نصب شده بر روی کپسول انواع مختلف در سایز های متفاوت وجود دارند. اما دو مدل آن ها بیشتر رایج است. مدل اول که دارای دو قسمت است و معمولا با رنگ سبز و قرمز از هم جدا شده اند. مدل دوم دارای سه قسمت است که قسمت اول قرمز و قسمت وسطی سبز و قسمت آخر قرمز می باشد.
در مدل اول عقربه باید بر روی سبز قرار داشته باشد تا کپسول آماده اطفا باشد. در مدل دوم هم همینطور است با این تفاوت که اگر در قسمت قرمز سمت راست قرار داشته باشد به معنی over charge است یعنی بیشاز حد مجاز گاز درون کپسول می باشد.
مقاله مرتبط: انواع کپسول آتش نشانی
توجه داشته باشید که در صورتی که عقربه سبز را نشان می دهد و تاریخ کپسول تمام شده است، باز هم باید برای شارژ مجدد به شرکت های معتبر ارسال گردند. برخی از مواقع به دلیل فشار بالایی که مانومتر ها تحمل میکنند، احتمال خراب شدن آنها وجود دارد؛ پس فقط به آن موضوع اکتفا نکنید.
فشار کپسول آتش نشانی چند بار است ؟
برای تخلیه کامل کپسول های پودر و گاز بایستی به یک اندازه مشخص مواد خاموش کننده و گاز درون سیلندر قرار داده شود. معمولا این تناسب 1 به 3 می باشد یعنی دو سوم کپسول از مواد تشکیل شود و الباقی جای تزریق گاز باشد. این امر برای تخلیه کامل کپسول ضروری است. فشار درون کپسول آتش نشانی پودر و گاز حدود 15 تا 17 بار می باشد و برای کپسول آتش نشانی co2 یا دی اکسید کربن حدود 40 تا 70 بار است.
کارشناسان شرکت اطفا یار بصورت رایگان آماده کارشناسی از محل شما هستند. فقط کافیست تماس بگیرد. 09120971295